Mire kell figyelni a gluténmentes lisztnél?

By | 2019. október 28. hétfő
Gluténmentes liszt

Gluténmentes liszt

Sokan döntenek manapság a gluténmentes termékek fogyasztása mellett, egyeseknek sajnos muszáj, mert érzékenyek a gluténra, de mások szintén ezt választják, az egészségesebb életvitel érdekében. Amit a gluténmentes lisztről tudni kell, azt mindet elolvashatják a schaer.com weboldalról. Érdemes tájékozódni, mert ezeknek a lisztkeverékeknek mindegyike sajátos tulajdonságokkal rendelkezik. Nagyon könnyen sikerül a sütés a megfelelő liszttel és ízletes eredményt hoz. A gluténmentes liszt a legtöbb esetben hajdinából, kukoricából, rizsből, valamint keményítőből készül.

A keményítőt burgonyából, kukoricából, rizsből vagy tápiókából nyerik. Ezek a gluténmentes táplálkozást biztosító lisztkeverék variációinak alapvető hozzávalói közé tartoznak. Az a kihívás ezeknél a sütőkeverékeknél, hogy ideális kombináció jöjjön létre a gluténmentes helyettesítő termékekből. Minden sütéshez létezik a célnak megfelelő lisztkeverék. A Schaer cég olyan lisztkeverékeket fejlesztett ki, amelyeknek mindegyike hozzájárul a sikerhez. De lássuk, miről van szó!

A Scaer Mix B – Bread Mix használatával gluténmentes fehérkenyér tészta készíthető és értékes lupin fehérjéket tartalmaz. Ha a sötét színű, magvas kenyeret szereti, akkor válassza a Schaer Mix it Rustico elnevezésű, ballasztanyagokban különösen gazdag, kiváló minőségű lenmag és hajdina lisztet! Természetesen a panírliszt sem hiányozhat a konyhából, ezért tanácsos beszerezni a Pan Grati típust, ami sütéskor ropogós, aranybarna kérget biztosít az ételeknek.

Nokedlihez, omletthez, gombócokhoz, mártásokhoz, tojással készített tésztákhoz való a Schaer Farina gluténmentes liszt. Akkor még nem említettük azt a lisztet, amelyikkel az édes tészták, mint például kekszek, piskóták, ostyák, muffinok, különféle aprósütemények remekül sikerülnek. Ez nem más, mint a Schaer Mix C – Mix Patisserie liszt, amit a webáruházból szintén megvásárolhat, ugyanúgy, mint a többi faját. Válassza a mindig legjobb alternatívát és készítsen egészséges, finom ételeket a családnak!