Miért fontos profi fotóst választani portréfotózáshoz?

By | 2023. július 31. hétfő

Sokszor még egy képzett szakember is nehéz feladat elé néz egy-egy képsorozat elkészítésekor. A modell személyiségét és belső világát a lehető legpontosabban kell közvetítenie a fotón keresztül. Ehhez pedig nemcsak a felszerelés és a fény helyes beállítása szükséges.

A fotósnak a portréfotózás során értenie kell a pszichológia finomságokhoz és képesnek kell lennie észrevenni a legapróbb részleteket is, mind fizikai, mind lelki téren. Ez az, amiben a portréfotózás fő nehézsége rejlik. Önnek pedig éppen ezért érdemes szakemberre bíznia magát.

A legfontosabb a fotózás hőse, az ő személyiségével, érzéseivel és egyedi belső világával együtt. Közösen beszéljük meg a portréfotózás minden részletét és találunk ki egy képet, majd kiválasztjuk a megfelelő helyszínt.

A megrendelőnek nem kell szégyenlősnek lennie, teljesen megnyílhat és ellazulhat. A fotózás során fontos az összkép felismerése, hogy egy gyönyörű, harmonikus portré szülessen. A cél mindig az, hogy csodálatos képek szülessenek a fotózás során.