Partvis kültéri és beltéri használatra

By | 2023. szeptember 23. szombat

A kefék és seprűk nélkülözhetetlen tartozékai minden otthonnak, munkahelynek, műhelynek, melléképületnek vagy kertnek. Általában csak akkor kezdünk el gondolkodni róluk, amikor nem találjuk ezeket, pedig szükségünk lenne rájuk.

Házakban különböző típusú takarításra alkalmas szerszámok vannak, speciális feladatokra tervezve. A partvis még mindig nagyon népszerű, bár egyes feladatait egyre inkább átveszik a porszívók. Ezeket leginkább söprésre, de súrolásra, mosásra és takarításra, valamint bizonyos helyzetekben készítmények és anyagok felvitelére is használják.

A partvis nélkülözhetetlen tartozéka a lapát, a szennyeződések felszedésére szolgáló eszköz. Ez leggyakrabban műanyagból készül, kültéri alkalmazásokhoz pedig acélból vagy alumíniumból. A partvis és a szemétlapát kétféle változatban létezik.

A rövidebbiknek a nyele a seprő rész mentén helyezkedik el, míg a lapát lapos és használatához le kell hajolni a földre. A hosszú seprű és lapát pedig állva, enyhén megdőlve is használható, mivel mindkettőnek a fogantyúja merőlegesen áll a talajra.