Mire jó a gyógyharisnya?

By | 2015. december 9. szerda
A gyógyharisnya hatása

A gyógyharisnya hatása

A lábdagadás és a visszér már egyre fiatalabb korban jelentkezik. Ennek egyik oka a mozgáshiány, ami legtöbb esetben az egy helyben álló, illetve az ülőmunkának is betudható. Ennek kiküszöbölésére, érdemes kipróbálni a gyógyharisnya hatását.

Ezzel valamilyen szinten ellensúlyozható és késleltethető a lábdagadás megjelenése. A visszér kialakulása annak köszönhető, hogy a vér nem tud visszajutni a lábból a szív felé, mivel hiányzik a lábizmok összehúzódása, ami felfelé pumpálná a vért az erekben.

Így a vér meggyül a vénák alsóbb szakaszain és kitágítják az erek falát. A vérerek elveszítik rugalmasságukat. A gyógyharisnya ezzel szemben enyhe nyomást fejt ki a láb alsó részén, ami az izmok pumpáló hatását igyekszik kiváltani.

Ez segít a vérnek felfelé tolulni a vénákban, így elkerülhető a lábdagadás és a visszér kialakulása. Persze a gyógyharisnya nem helyettesítheti teljes mértékben a mozgást. Aki ilyen munkahelyen dolgozik, annak nem árt néha megmozgatni a végtagjait, hogy ezzel is segítse a vérkeringést.