A tartálytisztítás folyamatát rendeletek szabályozzák

By | 2015. december 10. csütörtök
A tartálytisztítás fontos dolog

A tartálytisztítás fontos dolog

A társadalomban vannak berendezések, amelyek akár veszélyesek is lehetnek az emberekre nézve, ezért szükségesek különféle szabályok, hogy az esetleges problémákat meg lehessen akadályozni. A tartálytisztítás is kifejezetten veszélyes lehet, ha azt nem a megfelelő személy végzi. Azt tudni kell, hogy még az üres tárolókban is nagyon sok veszélyes gáz lehet, ami különféle nem várt reakciók által kigyulladhat, továbbá a mérgező anyagok párája is káros lehet az emberi szervezetre.

A tartálytisztítás során a tárolót ki kell szellőztetni. Ezek a beavatkozások leginkább a vizsgálatoknál és átalakításoknál szükségesek, ezek pedig időszakonként nélkülözhetetlenek és elkerülhetetlenek, hiszen ha szabványosítani kell, akkor azt a jogszabályokban előírtak szerint kell elvégezni.

A beszállási engedélyt a tisztító személy és a berendezés tulajdonosa is alá kell írja, és ezt követően lehet munkához látni. De minden esetben kellenek a megfelelő mérésekhez és mentéshez is szükséges eszközök, hiszen ezek nélkül nem lehetne nekifogni.

A tartálytisztítás minden esetben két személy felügyelete mellett történhet, és a takarító személy 18. életévét betöltött kell legyen, továbbá egészségügyileg és szakmailag is alkalmas legyen ennek a munkának az elvégzéséhez. A tisztításhoz megfelelő robbanásbiztos eszközöket kell használni, mivel ezek nélkül egyáltalán nem garantált a biztonság.

A tartálytisztítás során, aki esetleg nem tudná, alkalmazni kell a MSZ 09.57.0033-1992-es irányelvet. Természetesen a tárolónak a figyelmes kitakarítása azért fontos, mert egy idő után a tároló aljára salak rakódhat le, ami az üzemanyag kiszivattyúzásával az autókba kerül, és így a motort, porlasztókat és adagolókat is tönkreteheti.

A tartálytisztítás során mindennemű piszok és olajiszap kikerül a tárolóból, ami nemcsak az ellátó, hanem az autók hosszú élettartamát is eredményezi. Ha Önt is érdekli ez a szolgáltatás, esetleg meg kellene vizsgálni a tartályát, akkor érdemes az Üzemanyagtartály szakembereihez fordulnia. A tartálytisztítás velük a legbiztonságosabb!