Mikor vegye kezdetét a lépcsős sziklakert építése?

By | 2019. június 8. szombat

A lakás körüli zöld területnek sok pozitív hatása van, amit érdemes figyelembe venni. Az ember olykor nagyon túlhajtja magát és érzi, hogy szüksége van egy kevés kikapcsolódásra. Nem mindegy, hogy ilyenkor több 10 kilométert kell megtenni, amíg valamilyen kellemesen fás, bokros, virágos környezetbe érünk vagy mindez adott helyben. Ezért is lett annyira elterjedt és népszerű a kerttervezés Érd portáin. Az esetenként elhanyagolt udvar képes nagyon elrontani a lakás összképét, ezért megéri kézbe venni a dolgokat és rendet tartani.

Ahogy odakint teszünk-veszünk, a lelkünkben felgyűlt problémákat ugyanúgy kipakolhatjuk magunkból, ezzel tisztaságot teremtve az életünkben. Hogyan történjen a kerttervezés Érd városában? Az alapokat elvégezhetjük mi magunk, de szakértelem és felszerelés hiányában elérkezik az a pont, amikor szükségünk lesz némi segítségre. Keressük fel bátran az esomester.hu weboldalt, majd ismerkedjünk meg a pontos részletekkel!

A kerttervezés Érd bármelyik részén profi módon történik, akárcsak a kivitelezés. Nekünk fel kell vázolnunk az elképzelésünket és lehetőséget teremteni arra, hogy a mesteremberek alkotni tudjanak. Az eredménnyel biztosan meg leszünk elégedve. Teljesen az elvárásainknak megfelelően rendezhetjük be a meglévő területet, ezért ha arra vágyunk, a lépcsős sziklakert építése bármikor kezdetét veheti. Ebben az esetben nélkülözhetetlen a jó logisztika, mert olykor több 100 kilogrammos kődarabokkal történik a munka. Határozzuk meg a konkrét helyet és méretet!

A környezet befolyásolja mindezt, ugyanis a lépcsős sziklakert építése nem történhet túl közel a nagyobb fákhoz, bokrokhoz. A vízjárta, fagyzugos pontokat szintén kerülni érdemes. Az sem mindegy, hogy a közepében kap helyet egy kis tavacska vagy sem. Továbbá, meghatározó a telepíteni kívánt növények fajtája is. A terepi előkészítésre rendkívül figyeljünk, mert a lépcsős sziklakert építése erre fog alapulni! A végső simításokra csak több hét után kerül sor, hiszen hagyni kell a talajt tömörödni, mielőtt a virágok megkapják a végső helyüket. Ezt követően, már csak élveznünk kell az eredményt.