Mikor ideális a széndioxid fürdő?

By | 2021. augusztus 30. hétfő

Az alsó végtagi érszűkület rengeteg embert érint Magyarországon is, amit jó volna megelőzni, mert egy rendkívül súlyos betegség, ráadásul kezelésének elhanyagolása borzalmas következményekkel járhat. Szerencsére, a széndioxid fürdő támogat a kór prevenciójában, de ha már megvan a baj, akkor meg a kezelésében. Népszerűbb, rövidebb nevén a mofetta hazánkban is megtalálható természeti jelenség, a legismertebb példa Mátraderecske, ahová régebben a betegeknek el kellett látogatniuk azért, hogy kezelhessék magukat.

Viszont napjainkban a széndioxid fürdő már az otthonokban is elvégezhető a Fumara Pezsgőkristályoknak köszönhetően. A szén-dioxidnak értágító hatása van, tehát a lábfürdő alkalmazásával javulhat a keringés és a sejtek oxigénellátottsága. A kezelés hatására megújul a bőr, visszanyeri fiatalos rugalmasságát. Ezért a szén-dioxid gáz felhasználása egyre gyakoribb a gyógyászatban és a kozmetikai iparban is. A széndioxid fürdő sokat segíthet az érszűkület tüneteinek enyhítésében, érdemes kipróbálni.

Bonyolult a fekélyes láb kezelése

Fekély jelentkezhet a lábfejen, a boka tájékán, a nagylábujj mögött, illetve a lábak belső oldalán, amit lábszárfekélynek nevezünk. A betegség eredete többféle lehet, de a tüneteik hasonlóak. Bármilyen oknál fogva alakul is ki, a fekélyes láb elhanyagolása tilos! A gyulladáscsökkentő és sebgyógyító hatású gyógynövények használatával el lehet kezdeni a kezelést otthon. Ilyen a körömvirág, a kamilla, az aloe vera, de hasznunkra válik az almaecet, a kókusz- és a teafaolaj is.

Persze feltétlenül utána kell olvasni, hogy ezeket a természetes anyagokat miként kell használni fekélyes láb esetén! Egy kifejezetten hosszadalmas folyamat a fekély kezelése, hónapokat, de akár éveket is igénybe vehet. Ha a betegség, a seb állapota súlyos és az otthoni módszerek nem vezetnek eredményre, akkor haladéktalanul szakorvost kell felkeresni a problémával! Viszonylag jól kezelhető a fekélyes láb az orvosok által felírt gyógyszeres készítményekkel, de persze ez is hosszú időbe telik. Mofetta fürdővel megelőzhetjük a bajt.