Mikor éri meg csővágó ollót használni?

By | 2021. augusztus 30. hétfő
Profibarkács szerszám webáruház

Profibarkács szerszám webáruház

Túlzás lenne azt állítani, hogy nélkülözhetetlen szerszám, de az tény, hogy a legjobb eredmény ezzel érhető el, ha csővágásra kerül a sor. Pedig sarokcsiszolóval és dekopír, illetve kézi fűrésszel is darabolhatjuk, illetve méretre vághatjuk a csöveket, viszont ezek használata lényegesen több hátránnyal jár, ráadásul körülményesebb, mint a csővágó olló használata. A Profibarkács szerszám webáruház szerint nagy segítséget jelent egy csővágó olló, amikor valamilyen csövet kell elvágnia a munkafolyamat során.

Mert, ha már belefáradt a kert rendszeres és időigényes öntözésébe, akkor bizony nem marad más hátra, mint az öntözőrendszer kialakítása. A csővezetékek méretre vágásához érdemes a már fent említett célszerszámot használni. Egyrészt azért, mert nem kell mindig ki- és bekapcsolgatni. Állandóan kéznél lesz, hiszen a használatához nincs szükség áramforrásra, illetve elég kompakt kézi szerszámnak számít, mivel nem nagyobb, mint egy átlagos metszőolló. Kisebb átmérőjű műanyag, réz- vagy vascsövekhez a csővágó olló tökéletesen megfelel.

Nagyobb átmérő esetén a láncos csővágó és görgős szerszám ajánlott. A nívósabb darabokban még sorjátlanító is található, ami szebb kivitelt eredményez és megkönnyíti a csövek illesztését. Az illesztések kapcsán érdemes megemlíteni azt az előnyét is, hogy a vágás után egyenlő szélekre számíthatunk. Sarokcsiszolóval vagy kézi fűrésszel elég nehéz úgy elvágni a csövet, hogy egyenletes legyen a széle, nem beszélve arról, hogy utólag a sorjákat is le kell csiszolni.

Klímavezetékekhez, autó fékcsövek esetén, rézcsövekhez használhatunk peremező csővágót. A peremezés tartós kötést biztosít a csövek között. A hatalmas kínálatnak köszönhetően, nagyon sokféle modell áll a vásárlók rendelkezésére. A hobbi felhasználóknak és a profiknak egyaránt kitűnő csővágó eszközöket kínál a profibarkacs.hu. Az elavult vízvezetékek felújítása, javítása, cseréje, az új padlófűtés kialakítása sokkal könnyebbé válik, ha van kéznél egy jó csővágó olló, ami nem hiányozhat egyetlen ezermester szerszámkészletéből sem.