Megfelelő módon kell történjen a használt akkumulátor leadás

By | 2022. március 11. péntek
Ha valamilyen oknál fogva tönkremegy a személygépkocsi vagy bármilyen jármű akkuja, akkor a tulajdonos első kérdése az, hogy miként is lehet ettől hatékonyan, környezettudatos módon megszabadulni? Mivel csak úgy kidobni nem szabad, az egyetlen megoldást a használt akkumulátor leadás jelenti. Arról a szolgáltatásról van szó, amit évtizedek óta biztosítanak a hazai MÉH telepek.
Tisztában vannak vele az itt dolgozó szakértők, hogy nem szabad a háztartási hulladékok közé kerüljön. A használt akkumulátor leadás segítségével biztosított, hogy ez nem járja be a kommunális szeméttel azonos utat, illetve megfelelő módon kerül szállításra, kezelésre és feldolgozásra. Így az akkuban található anyagok nem fognak rosszat tenni a levegőnek, a talajnak és persze a víznek sem.

Természetesen amellett, hogy a használt akkumulátor leadás egy környezetkímélő megoldás, arról sem szabad megfeledkezni, hogy igenis jövedelmező lehet. A gépjármű akku még működésképtelen állapotában is ér valamennyit. Minek köszönhető ez? Nos, egy átlagos eszköz körülbelül 6 kg fémólmot, illetve 3 kilogramm műanyagot tartalmaz.
Azok a személyek, akik profi módon akarnak megszabadulni az akkutól, örömmel tapasztalják, hogy Magyarországon rengeteg telephely foglalkozik a használt akkumulátor leadás mindegyik lépésével. A Méhes Hulladék is sok éve igyekszik segíteni azoknak, akik szeretnék leadni a tönkrement elektromos szerkezeteiket.

Ócskavas felvásárlás? Ekkor is segít a MÉH telep!

Nyilván az akku átvétel mellett, egyéb szituációkban is rendelkezésre áll a vállalkozás. A leggyakrabban igényelt szolgáltatások között szerepel az ócskavas felvásárlás. Itt a fémek le- és felrakodását nagyban segíti a gyűjtőládák alkalmazása.
Ehhez hozzátartozik a tény, hogy a munkatársak mindig megbízható és államilag ellenőrzött, minden szükséges engedéllyel rendelkező mérleget használnak. Az ócskavas felvásárlás során minden esetben előállítanak a kollégák egy kísérő dokumentumot is, ami tartalmazza az átvett hulladék minőségi besorolását, súlyát és persze a szennyezőanyag tartalom miatti levonás összegét.