Modern romantikus könyvek a mai olvasónak írva

By | 2022. március 15. kedd

A romantika az irodalomban már évszázadok óta képviselteti magát. A mai olvasó bizonyára a régebbi írásokat is szívesen lapozgatja, azonban a modern romantikus könyvek értelemszerűen közelebb állnak hozzá. Már a szereplők bőrébe is sokkal könnyebben beleképzelik magukat, a cselekmények pedig a jelenben vagy a közelmúltban játszódnak, így érthetőbbek. Ha a magyar romantikus művek között nézünk szét, akkor két írónő műveibe feltétlenül érdemes beleolvasni.

Mira Sabo és Borsa Brown modern romantikus könyvei azonnal magukkal ragadják az olvasókat. Mindkét szerző ötvözi a romantikus vonalat a krimivel vagy a thrillerrel. Mira Sabo mindkét trilógiájában, a Birtoklásban és a Fehér gallérban is fut a romantikus szál. A hatalom megszerzése mellett, a szerelem is fontos szerepet kap a művekben. A Borsa Brown modern romantikus könyvek tele vannak szenvedéllyel és erotikával, szinte érezzük, ahogy ízzik a levegő a szerelmesek között. Mindkét írónő kötetei jól bizonyítják, hogy a kaland, ármány és szerelem kiválóan megfér egymás mellett egy könyvben.

A legjobb történelmi regény szerelemmel és izgalmakkal van megtűzdelve

A történelmi regényekről sokaknak elsőre egy száraz, adatokon nyugvó írás jut eszébe. A szépirodalom azonban csak egy részét használja fel a valós eseményeknek, a legjobb történelmi regény fikción alapulnak általában. Ha azt a kérdést tesszük fel, hogy ezek között valóban melyik a legjobb, akkor a válaszunk, hogy embere válogatja. Mira Sabo magyar írónő szerint a legjobb történelmi regény külföldi vonalon Jane Austen: Büszkeség és balítélet műve.

Klasszikus, angolos stílusa ma is gondolkodásra sarkallja az olvasót, mélyen áthatja. Ez a mű nem más, mint szerelmek ​és félreértések klasszikus meséje a XVIII. századvégi Angliából. A legjobb történelmi regény ugyanakkor lehet Ken Follett: A megfagyott világ című kötete is, hiszen ez is igazi klasszikus. Izgalmas és fantáziadús történelmi regény után nem kell a régebbi könyvek között keresgélni, hiszen a kortárs irodalom is rejt ilyen kincseket.