Hatékony lehet egy jól felépített raktárkezelő program

By | 2015. december 10. csütörtök
Raktárkezelő program

Raktárkezelő program

Amikor egy bizonyos méret fölé nő a vállalkozás készlete, kézzel már nem hatékony a nyilvántartások vezetése. Egy jól felépített raktárkezelő program segíthet ennek a problémának a megoldásában. Az a jó, ha az alapfunkciók, készletnyilvántartás, számlázás, jelentéseken túl az adott cég egyedi elképzelései is megvalósíthatók benne.

Egy raktárkezelő program több modulból áll, hogy minden felhasználó összeállíthassa a számára szükséges rendszert. Előnytelen, ha egy kisvállalkozás egy erőművet igénylő komplett rendszert kellene megvegyen, hogy naprakész nyilvántartása legyen a készletéről.

A raktárkezelő program alap verziója tartalmazza azt a minimumot, amire minden cégnek szüksége van, és mindenki tetszése szerint bővítheti beszállító és vevő karbantartással, szállítólevél és számla sablonokkal, különféle exportálási lehetőségekkel, beszerzési árak megjelenítésével, leltározások kijelzésével.

Hasznos modul a címkenyomtatás, amellyel a kijelölt termékek nevét, árát és vonalkódját nyomtatja a címkére a megadott darabszámban. Egy raktárkezelő program hasznos része a társtermék beállítás, amely segítségével meg lehet határozni, hogy például a lila labda a piros labda társterméke.

Amikor a társtermék mennyiségi listája meghívódik, akkor a kiválasztott lila labda mennyiségénél a lila és a piros labda összmennyisége jelenik meg. Hasznos funkció a 30 napos fogyás is a raktárkezelő programban, ha el kell dönteni hogy miből kell még rendelni, mennyi fogyott az utóbbi hónap során az adott termékből.