A Peugeot 307 alufelni három fontos paramétere

By | 2021. június 7. hétfő

A felniknek 5 fontos mérete van. A névleges átmérő a Peugeot 307 alufelni egyik legfőbb paramétere, amire a vásárláskor mindig szükséges odafigyelni. Az alapméretnek a 15-ös számít, de a mai nagyobb kocsiknál megfigyelhető a 19-es is. Ez mindig colban van megadva.

A vásárláskor pontosan fel van tüntetve minden egyes Peugeot 307 alufelni esetében, hogy milyen méretről van szó. Ennek köszönhetően a beszerzés nem kellene gondot okozzon, még akkor sem, amikor először vásárol egy új szettet az ember. A névleges szélesség is nagyon fontos adat, amit szintén colban mérnek. Itt már nem csak egész értékek vannak, hanem felesek, sőt, néha negyedesek is.

Amíg az átmérőnél pontosan adott, hogy csakis akkora gumi megy a Peugeot 307 alufelni fajtára, amelyik méretileg százszázalékosan stimmel, addig a szélességnél egy picit játszani lehet a számokkal. Az abroncs rugalmas oldalfala miatt szét vagy össze lehet húzni a felnin a tömítő peremet. Ennek köszönhetően több centiméterrel szélesebb vagy keskenyebb kocsigumit is fel lehet húzni ugyanarra a felnire.

A Grande Punto felni és az a bizonyos ET szám

Ha már a méretekről van szó, érdemes kitérni arra, amelyik a legtöbb fejtörést okozza a vevőknek. Természetesen az ET számról van szó, amiről egy percig sem szabad megfeledkezni a Grande Punto felni rendelésénél. Ugye az átmérő és szélesség segítségével csak arra a részre lehet koncentrálni, ahová az abroncs majd felfekszik.

Azonban épp ennyire lényeges, hogy a kerékagyra miként fogatják azt fel. Ekkor jön a képbe a Grande Punto felni ET értéke. Ez milliméterben adja meg a palást középvonala és a felfogatási sík közötti távolságot. Érdekességként megjegyezhető, hogy ez akár negatív is lehet, de csakis abban a ritka helyzetben, ha a felfogatási síknál kijjebb esik a középvonal.

A minden igénynek megfelelő Grande Punto felni, illetve temérdek egyéb autótípushoz és márkához passzoló keréktárcsa megvásárolható az Alu-Felni shopban. Itt a magas nívó mellett mosolyt csal a vevők arcára a reális ár és a változatos felhozatal is. Mindenképp megéri esélyt adni ennek az online boltnak.