A Pandora ékszer tisztítása könnyű feladat

By | 2022. október 23. vasárnap
Pandora ékszer tisztítása

Pandora ékszer tisztítása

Köszönhetően a páratlan szépségüknek, a Pandora ékszerek rengeteg hölgyet elvarázsoltak már, akik semmilyen más darabra nem cserélnék le ezeket. De érdemes odafigyelni arra is, hogy a Pandora ékszer tisztítása megfelelően történjen, az eredetihez közeli állapotának megőrzése érdekében. Tény, hogy a nedvesség, az izzadtság, a meleg vagy a hirtelen hőmérséklet-változás könnyen kikezdheti az ékszer felületét. A tisztítás során körültekintőnek kell lennünk az ezüsttisztító vagy polírozó használatával, de korrodálódást okozhat a fogkrém és a szódabikarbóna is.

A Pandora ékszer tisztítása mindazonáltal házilag könnyen lehetséges, erre a célra egy óvatos szappanos mosás eredményt hoz és ezzel a módszerrel a felületét sem károsítjuk. A folyamat úgy zajlik, hogy egy tálba körülbelül 40 fokos vizet engedünk, amiben kevés folyékony szappant oldunk fel. Az erősebben szennyezett ékszert célszerű nagyjából 10 percre beáztatni. A Pandora ékszer tisztítása ebben a vízben fogkefével történik, majd áttöröljük egy száraz, puha ronggyal.

Időnként a bizsu tisztítása esedékes lehet

Napjainkban nagy popularitásnak örvendenek a bizsuk a ruházati kiegészítők között, hiszen megfizethető összegért lehet beszerezni ezeket és szépek, elegánsak is. Csak akkor lehet ezeket a divatékszereket tökéletes állapotban minél tovább megőrizni, ha a bizsu tisztítása időről-időre elvégzésre kerül. Nemcsak az arany és az ezüst ékszerek veszíthetnek idővel a ragyogásukból, hanem a különböző csecsebecsék is, ezért ezekre fokozottabban szükséges vigyázni. Nem tanácsos például szaunában, uszodában vagy a tengerparton viselni a divatékszereket, mert a víz elősegíti az oxidálódásukat.

Az erős izzadás szintén ugyanazt a hatást fejti ki. Szerencsére, az oxidációs folyamatok visszafordíthatóak a bizsu tisztítása során. Szódabikarbónás langyos vízbe áztassuk nagyjából 10 percen keresztül, majd egy fogkefe szódabikarbónába mártott sörtéivel távolítsuk el az ékszerről a szennyeződéseket. Ha a bizsu tisztítása rendszeresen megtörténik, azzal jelentősen meghosszabbíthatjuk annak élettartamát, tehát sokáig viselhetjük.