A targoncavezetői tanfolyam változásokon ment át

By | 2017. május 21. vasárnap

Targoncavezetői tanfolyam

Ezzel a nagyszerű képesítéssel gyakorlatilag elhelyezkedhet az ország bármely területén, sőt, akár külföldön is. 2009. szeptember 1. után újra szabályozásra került a targoncavezetői tanfolyam. Az egyik fontos változás, hogy a korábbitól eltérően a járműveket már csupán háromféle gépcsoportba sorolják, amik a következők: vezetőüléses, vezetőállásos, valamint gyalogkíséretű típusúak.

A módosításnak köszönhetően jelentősen lecsökkent a típus vizsgák száma, mivel egy adott gépcsoportra megszervezett gépkezelői jogosítvány a csoporton belül, az összes típus kezelését is lehetővé teszi. A mostani rendelkezés három csoportja tehát lefedi a járművek összes fajtáját, függetlenül a meghajtástól vagy teheremelő képességétől.

A targoncavezetői tanfolyam mindenképpen szükséges a jogosítvány megszerzéséhez. A megfelelő OKJ-s végzettség megléte, illetve megszerzése után, a gépkezelő vizsgán már csak gyakorlatból kell vizsgázni, így a hallgató mentesül az elméleti, szóbeli vizsgák alól. További információkért keresse fel a Transzport Studium weboldalát!