Mobil üzemanyagkutak

By | 2016. december 4. vasárnap
Mobil üzemanyagkutak

Mobil üzemanyagkutak

Vannak helyzetek, amikor a mobil üzemanyagkutak kis túlzással életet menthetnek. Bizonyos cégek, mezőgazdasági vállalkozások ugyanis rendszeresen szembesülnek azzal az ideg, és pénzőrlő problémával, hogy a folyamatos munkaterület változtatások miatt a gépeknek üzemanyagra van szükségük. Ám épp az ingázás miatt, a folyton változó körülményeket is figyelembe véve nincs egy állandó, fix üzemanyagkút, ahova be lehetne parkoltatni a munkagépeket.

Erre a nehezen megoldható problémára nyújtanak kitűnő segítséget a mobil üzemanyagkutak. Ráadásul azokra az esetekre is kifogástalanul használhatók a mobil üzemanyagkutak, amikor hosszadalmas munka miatt, a gépparknak szánt üzemanyagot tárolni kell. A mobil üzemanyagkutak igaziból több berendezési formát is magukba foglalnak, tehát gyakorlatilag gyűjtőfogalomként tekinthetünk rájuk. Nyilván közös jellemzője minden mobil üzemanyagkútnak a mobilizálhatóság, a könnyed szállíthatóság, egyik helyről a másikra való eljuttatás, mindezt szabályozott, mind jogilag, mind szakmailag ellenőrzött módon.

A jogszabályok említése, betartása kikerülhetetlen az üzemanyagkutak világában, hiszen az üzemanyagok szállítására veszélyességük miatt határozottan szigorú törvények vonatkoznak.a mobil üzemanyagkút kialakítását tekintve egy szállítható fém raklapra erősített elektrosztatikus porfestékkel festett, olajálló lakréteggel bevont, és előzetesen homok fúvott tartály.

Az üzemanyagkutak tartályainak rendelkezniük kell az a.d.r engedéllyel, ami szigorú feltétele funkcionalitásuknak.

A mobil üzemanyagkutak szénacélból készültek, 2,5 mm-es vastagságúak, és az alábbi egységekkel és védelmi berendezésekkel vannak felszerelve:

– Raklap, rögzíthető törésbiztos vázzal, minden oldalán emelőnyílásokkal, targonca villához.

– 2 emelő-fül a felső részen, teli állapotban történő emeléshez.

– Peremes búvó nyílás – 400 mm átmérőjű.

– UNI 2” betöltő nyílás réz csatlakozóval, zárható réz csatlakozó fedéllel.

– Normec 2” biztonsági szelep. Kettős működésű (túlnyomás 0,4 bar és vákum 0,015 bar) beépített lángelzáróval.

– Olvadó biztonsági fedéllel– olvadási pont 100ºC.

– Borulás gátló a fenti berendezéshez, az ADR szabványainak megfelelően.