A Defro pellet kazánok jellemzői

By | 2016. december 2. péntek
Pellet kazánok

Pellet kazánok

Az otthon melege mindenkinek nagyon fontos. Ezért is kell nagy hangsúlyt fektetni azokra a berendezésekre, amelyek mindezt elősegítik. A pellet kazánok is idetartoznak, elvégre szinte bármilyen minőségű pelletet képesek elégetni. Hogy minek köszönhető ez a remek teljesítmény? A speciális égető fejnek, ami a Defro pellet kazánok fő ismérvei közé tartoznak. A pellet típusokat illetően több kategóriát is megemlíthetünk. Az egyik a fapellet, ami tiszta fűrészporból készült és nem tartalmaz semmilyen idegen anyagot.

Ez a kategória minősül a legdrágábbnak, de ugyanakkor mellette szól az, hogy a legtisztábban ég. Az eljárás szerint a tiszta fűrészporba bedarálják a fa kérgét, amitől barnább színe lesz. Ilyenkor veszít a minőségéből, és nem kompatibilis a pellet kazánok mindegyikével, hiszen sok közülük nem tudja elégetni. A következő kategória a mezőgazdasági melléktermékekből és hulladékokból készül, és agripelletnek nevezik. Alapanyagát tekintve többféle is lehet.

Agripellet készülhet napraforgó léhából, gabona ocsúból vagy repcéből és lucernából. Természetesen, egyéb melléktermékekből is működtethetőek a pellet kazánok. Mellettük szóló érv, hogy ez a típusú pellet sokkal olcsóbb, mint a fa. Azonban az előnnyel egy hátrány is párosul, mégpedig az, hogy a legtöbb ilyen berendezés ezt nem tudja elégetni. Azonban a Defro pellet kazánok sikeresen elégetik a gyengébb minőségű, mezőgazdasági anyagokból összepréselt pelletet is. A kazán égőfeje nem érzékeny, ebből adódóan pedig nem kell működési problémákkal és komplikációkkal számolni.

Ez a modell más tüzelőanyagot is képes elégetni, mégpedig a csonthéjas magvakat, mezőgazdasági magvak és szén keverékét, a napraforgó héját, valamint a hasábfát is. Megvásárolhatóak automatikus tüzelőanyag begyújtó rendszerrel is. A pellet kazánok modern vezérlése megkönnyíti a használatukat, hiszen egy magyar nyelvű, érintőképernyős felületen keresztül állíthatóak be a funkciók. Mi több, a Defro kazán háztartási meleg víz előállítására is teljes mértékben megfelel.