Mire szolgál a kerítésfesték?

By | 2019. március 27. szerda
kerítésfesték

Kerítésfesték

A hideg és csapadékban gazdag téli időszak, alaposan megterheli a kint található épített elemeket. Legyen az fából készült vagy fémkerítés, a gondoskodás mindegyik változatra ráfér időnként. Amennyiben most tervezünk felépíteni egy ilyen elválasztó rendszert, akkor szánjunk elég figyelmet az utómunkálatokra, amelyek a tartósságot biztosítják. A kerítésfesték nemcsak díszítőfunkciót lát el, de több évvel meghosszabbíthatja az alapanyagok élettartamát.

Az ügyesen felvitt bevonat megakadályozza a víz, oxigén, ultraviola sugárzás hozzáférését az alapszerkezethez. Mielőtt az ecset és a kerítésfesték a kezünkbe kerülne, elengedhetetlen az előkészítés gletteléssel, csiszolással, alapozó használatával.

Amennyiben ez megtörtént, akkor veheti csak kezdetét a kerítésfesték felhordása legalább 2 rétegben, a jó fedés elérése érdekében. Ami az árnyalatot illeti, azt a környezeti tényezők függvényében válaszuk ki, hogy a harmónia a lakás többi elemével adott legyen! A minőségi kerítésfesték több változata elérhető online is. Válogassunk az igényünknek megfelelően!