Milyen koronavírus tesztek vannak?

By | 2021. október 4. hétfő
Margitlab

Margitlab

Néhány évvel ezelőtt még el sem tudtuk volna képzelni ezt az életet, amit a koronavírus világjárvány miatt vagyunk kénytelenek élni, a különböző restrikciókat nehezen viseljük. Ugyanakkor nem áll le az élet, így időnként el kell végeztetnünk PCR tesztet, ha el szeretnénk jutni bizonyos helyekre, úgyhogy célszerű információkat szereznünk ezekről az eljárásokról. A különböző covid teszt típusokról remek összefoglalót található a Margitlab weboldalán.

Ezek közül az egyik a hivatalosan is diagnosztizált eseteket kimutató PCR teszt, de egyre több helyen érhetőek el térítés ellenében a különböző gyorstesztek is. A margitlab.hu weboldalon nemcsak a szükséges információkat olvashatjuk el ezekről az eljárásokról, hanem tesztre is jelentkezhetünk, ha szükségünk van erre. Arra számítanunk kell, hogy egy PCR teszt eredményét nem lehet gyorsteszt szerűen, néhány perc alatt megkapni, mert szakképzett személyzetre és speciálisan felszerelt laboratóriumra van szükség ahhoz, hogy kézhez kapjuk az eredményt.

Akár utazásról, akár hatósági karanténról legyen szó, esetleg mielőbbi bizonyosságról, hogy elkapta-e a fertőzést valaki, sokak számára a 24 óra is túl hosszú időnek tűnik, a PCR teszt azonnali eredménnyel lenne a legjobb megoldás. Nos, a Margit Laboratóriumnál az SOS PCR teszt annyiban lehetséges, hogy a 24 órát akár 12 órára is le lehet csökkenteni.

Tudni kell, hogy ez a szolgáltatás különdíj ellenében vehető igénybe. Sajnos a gyerekek számára is egyre több élethelyzetben jön elő a PCR teszt iránti igény, és ebben a laboratóriumban nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy az eljárás a lehető legkevesebb kényelmetlenséggel és kellemetlenséggel járjon. Különös figyelemmel viseltetnek a kicsik iránt, ezért nekik is garatból történik a mintavétel. Ily módon elkerülhető az orrból származó mintavétellel járó fájdalom. A mintavétel során nem különítik el a gyerekeket a szülőktől, így az egyik szülőnek lehetősége van elkísérni a gyermeket. A munkatársak röviden, játékosan magyarázzák el a kicsinek, hogy mi fog történni.