Kiváló hatásfokot biztosít a Maxim Smart napelem

By | 2021. február 5. péntek
Maxim Smart napelem

Maxim Smart napelem

Az energiatermelés kulcskérdés a modern kor társadalmában, ahol elektromos áram nélkül szinte boldogulni sem lehetne. A rengeteg okos eszköz, ami körülveszi az életünket, csak addig képes működni, amíg azoknak az ellátására van elég elektromosság. Itt kapcsolódik a történetbe a Maxim Smart napelem. Ez a forradalmian új technológiát felvonultató termékkategória rendkívül jó befektetésnek számít. A kaliforniai cég jóvoltából készült rendszernek a fő előnye, hogy nem egy átlagos inverter az átalakítás, termelés kulcsa, hanem a Maxim Smart napelem felületére integrált mikrochipek.

Ezeken keresztül történik az információcsere, a vezérlés és így gyorsabban megtérül a befektetés. Minden napelem panel külön szabályozása révén kitolható az élettartam, főként annak köszönhetően, hogy lecsökken a túlmelegedés esélye. A Maxim Smart napelem képes akár 20 % megnövelni az energiasűrűséget, ezzel fokozódik a hatásfoka. Mindezeken túl, a kedvező ár-érték arány már csak egy bónusz, amire megéri figyelni.

Cégünk igyekszik minél szélesebb körben eljuttatni az érdeklődőkhöz a kiváló termékeket, de ezen túl még partnerkapcsolatban is működik az Óbudai Egyetem munkatársaival. Ennek a konzorciumnak és az EIT Urban Mobility áldásos támogatásának hála, megszületett egy olyan nemzetközi szintéren is teljesen egyedülállónak számító Solar Carpont, ahol elektromos autók akkumulátora tölthető fel, tiszta, megújuló energia segítségével. Az Óbudai Egyetem diákjai nagy lendülettel vetették bele magukat a forradalmi újítás tanulmányozásába, ahol a termelt energia raktározását már kiszeparált, régi elektromos járművek akkumulátorába végzik.

Ez a kísérlet többek között megmutatja azt is, hogy pontosan milyen módon hasznosíthatóak újabb évtizedeken keresztül az amúgy eredeti céljukat már ellátni képtelen egységek. Az Óbudai Egyetem ezen sajátos megoldása révén új távlatok nyílnak a közösségi közlekedés megreformálásában. Érdemes tehát nyomon követni a frissen indult projekt fejleményeit, hiszen az forradalmasíthatja az eddigi nézőpontokat és csökkentheti jelentős mértékben a szennyezést.