Javunkra válik a TAO kedvezmény

By | 2020. január 28. kedd
TAO kedvezmény

TAO kedvezmény

Sokan esnek bele abba a hibába, hogy összegyűjtenek valamekkora alaptőkét és belekezdenek egy vállalkozás felépítésébe, majd úgy gondolják, minden flottul működni fog. Gyakran olyan elvárási rendszerekkel találkozhatunk már a szabályozások révén is, amelyek további komoly befektetéseket követelnek meg, még a konkrét hasznon-termelés kezdet előtt, ami jelentősen megtelheti az amúgy is fogyatkozó kasszát. Nézzük meg, hogy az almérők telepítése voltaképpen mire szolgál!

A fókusz az energiahatékonyságra esik, amit csak úgy tudunk mérlegelni, nyomon követni, ha konkrét adatokat gyűjtünk és azokat megfelelő szakember segítségével vagy egy bizonyos számítógépes program jelenlétében elemezünk. Vegyünk egy példát, a jobb megértés érdekében! Ha adott egy több üzemben dolgozó gyáregység, akkor vannak olyan rendszerek, amelyek az elektromos áram felhasználást hivatottak nyomon követni az egész rendszere vonatkozóan. Az almérők telepítése ott kap értelmet, hogy ezek a berendezések jóval kisebb részekre bontják le a számsorokat.

Ilyen formában megtudhatjuk, hogy egyetlen munkagép mennyi áramot használ, netán egy váltás alatt mekkora energiafelhasználást jelent a működtetése. A részletek birtokában pedig meg lehet fogalmazni azokat a beavatkozásokat, amelyekkel jelentős csökkentés érhető el a kiadások terén. A finanszírozás szempontjából a TAO kedvezmény kiváló megoldást vetít előre. Voltaképpen egy olyan forrásról van szó, amit mi magunk fizetünk be társasági adó formájában. Erre minden olyan szervezet köteles, amelyik jövedelemszerzés céljából végez bizonyos gazdasági tevékenységeket.

A jogszabályt megismerve találhatunk egy olyan kiskaput, ami szerint a kiadásunk bizony részét befektethetjük energiahatékonysági célú beruházásokba. A TAO kedvezmény 70 %-os mivoltával már elég szép összegre teszünk szert, amivel megalapozhatjuk a modernizálás bizonyos fokát. Előreláthatóan ezt amúgy is finanszíroznunk kell, ugyanis a konkrét jogszabályokban előírt feltételeknek muszáj megfelelni. Tegyük ezt meg úgy, hogy közben nem adunk ki plusz összegeket, hanem a rendelkezésre álló forrásokból gazdálkodunk!