Így kerülheti el az online bankolás veszélyeit

By | 2020. július 31. péntek
online bankolás

Online bankolás

Ha a pénzügyeink intézése kerül terítékre, nem lehetünk eléggé elővigyázatosak. Az online világ, legyenek bármilyen komfortosak is az általa kínált lehetőségek, rengeteg veszélyt is rejt, ha pedig nem vértezzük fel magunkat a kellő tudással, könnyen belesétálhatunk a spekulánsok csapdájába. A biztonságos online bankolással és egy kis extra figyelemmel könnyebben el lehet kerülni a lehetséges veszélyeket (forrás: granitbank.hu). De milyen rejtélyes kockázatokról van itt szó?

Nos, a hacker kifejezés valószínűleg a legtöbbünknek ismeretes. Olyan személyről van szó, aki az adataink ellopásával vagy hamisításával anyagilag megkárosít minket. Ez akár a teljes megtakarításunk „eltűntetését” is jelentheti – így pedig már értjük, miért kell fokozott figyelmet szentelni ezen internetes tevékenységünk során. Nyilván ne adjuk meg senkinek a jelszót, amit használunk, ne jelentkezzünk be idegen eszközről, illetve ne használjunk kétes eredetű linkeket a bejelentkezésnél.

Természetesen ennél jóval többet is tehetünk, sőt, vannak már olyan internetes bankok is szép számban, ahol az ügyfelek védettsége elsőbbséget élvez mindennel szemben. Tökéletes példa erre a GRÁNIT Bank. Ha a már említett bankkal összekötött Apple telefonunkat használjuk a fizetésre, az nemcsak gyors, de biztonságos is. Minden tranzakcióról, még a legkisebbekről is, a bank azonnal értesítést küld az arra alkalmas, szintén csak általunk használható applikáción keresztül.

A kártyaadataink nem kerülnek mentésre, nem tárolja azokat a telefonunk és minden pénzügyi tevekénységünkhöz egyedi biztonsági kód társul. Ez a biztonsági kód nem állandó, bizonyos időközönként változik. A tranzakciók jóváhagyásához az eszköz a Touch-, illetve a Face ID-t használja, tehát csakis az arcunk és az ujjlenyomatunk felismerésével engedélyezi az utalást vagy az egyes fizetési folyamatokat. A granitbank.hu oldalon ennél jóval részletesebben megismerkedhetünk a témával, hogy biztosan elkerüljük az online bankolással járó lehetséges kockázatot.