Hol mozognak most az albérlet árak Budapesten?

By | 2020. szeptember 30. szerda
albérlet

Albérlet

Budapest Magyarország stratégiai fontosságú városa, adminisztratív, kulturális és üzleti központja. Naponta több százezer magyar és külföldi érkezik ide dolgozni vagy pihenni. A legtöbbjüknek pedig csak rövid időre van szüksége albérletre. A budapesti bérlakások iránti kereslet őszi fellendülése előtt, áttekintést készítettünk a fővárosi ingatlanok valós bérleti díjairól és olyanokat is találtunk, ahol ez csak kevés esetben haladja meg a havi 100 ezer Forintot. Igen, jól hallotta. Ilyen áron is lehet most albérletet találni a fővárosban (forrás: alberletbudapest.hu).

Ehhez természetesen a megfelelő bérbeadási szolgáltatást nyújtó vállalattal kell kapcsolatba lépni. Az ingatlanügynökök az egyetemi tanév kezdete előtt szezonális ugrást jeleznek az ingatlan bérleti árakban, hiszen ebben az időszakban megugranak az üzleti tevékenységek. Augusztus utolsó napjaiban és szeptember első felében az alacsonyabb árszegmensben lévő lakásokat néhány órán belül kiadják, a drágább ingatlanok tulajdonosai pedig 2-3 napon belül találják meg a bérlőiket.

Budapest szívében tömegesen találkozhatunk az új lakótelepeken, valamint a régi épületekben található lakások bérlésére vonatkozó ajánlatokkal, de sok esetben magas színvonalú javításokra van szükség. A központi kerületekben a bérlakások ára nagyon magas és ha vannak olcsóbbak is, az ilyen lakások minősége minimális lesz. Ennek eredményeként, a budapesti lakásbérlőknek legalább 150 ezer Forintot kell fizetniük a minimális kényelemért, a központtól és a metrótól távolabb eső ingatlan esetében.

Mit tegyenek azok, akik ezt nem tudják havi szinten előteremteni? Számukra az alberletbudapest.hu weboldal több ideális lehetőséget kínál a lakhatására, ráadásul nem kell külön fizetniük egy ingatlanügynök szolgáltatásaiért sem, hiszen lehetőségük van közvetlenül velünk kapcsolatba lépni a honlapunkon feltüntetett elérhetőségeken. A segítségünkkel optimális költségek mellett bérelhet olyan felújított lakást, ahonnan minimális időbe kerül majd, hogy eljusson a munkahelyre vagy az egyetemre.