Hatékony eszköz a lamellázógép

By | 2020. február 4. kedd
Hitachi csavarozógép

Hitachi csavarozógép

Minél hatékonyabb eszközöket használunk, annál gazdaságosabbá válik a termelés. Az asztalosipari munkák során is így van ez, hiszen egy modern lamellázógép használata is sokat nyomhat a latba. Bútorgyártás során, néhány mm-nyi eltérés is gondot okozhat, viszont ezzel az eszközzel precízen méretre igazíthatjuk a bútorlapokat. Mindeddig szinte kizárólagos volt a kerek fatiplik használata, ám megjelent a modernkor lamellázógépe, ami új lehetőségeket nyitott meg a hobbibarkácsolók és a profi szakemberek előtt.

A segítségével már ellipszis alakú, rovátkázott felületű fatiplikkel rögzíthetjük a különböző elemeket. Ennek köszönhetően sokkal kevesebb rögzítési pontra van szükség, de mégis egy masszívabb kivitelt kapunk. Ebből következik, hogy a lamellázógép jelentősen csökkenti a gyártási időt és leegyszerűsíti a bútordarabok összeszerelését. Ezen belül már csak azt kell eldöntenünk, hogy pontosan milyen modellre van szükségünk, a különböző technikai specifikációk alapján.

A webáruházban megtalálhatóak a hobbi és a profiszintű munkákhoz tervezett lamellázógépek egyaránt. Mint azt bizonyára sokan tudják, a bútorokat és az egyéb fából készült berendezési tárgyakat nemcsak a fatiplik tartják össze, hanem jelentős részüknél csavarokat használnak. Tehát egy ezermester gyűjteményéből nem hiányozhat egy Hitachi DS10DAL vagy egy ehhez hasonló csavarbehajtó sem. Egy kimondottan kompakt eszközről van szó, hiszen a kategóriáján belül a legrövidebb gépnek számít.

A Hitachi DS10DAL csavarozáshoz és fúráshoz egyaránt alkalmas. Amilyen kicsi, olyan sokoldalú és a 10,8 V teljesítménye is egészen elképesztő, amit egy 1,5 Ah Li-Ion akkumulátor támogat. A szerszamgepwebshop.hu kínálatában található változat 2 akkuval, egy töltővel és egy papír hordozótáskával együtt rendelhető meg, rendkívül jutányos áron. A Hitachi DS10DAL kimondottan jó választásnak számít. A kábeles csavarozók ideje lejárt, érdemes az akkus kivitelt keresni, hogyha kötöttségek nélkül szeretnénk dolgozni a szerszámokkal. A Hitachi DS10DAL csavarozón kívül természetesen nagyobb teljesítményű gépek is találhatóak a kínálatban.