Az üzemanyagtöltő állomás előírásai fontosak és lényegesek!

By | 2017. július 5. szerda

Hordozható kivitelezés

Az üzleti világban nem mindig oldható meg, hogy csak egy helyen legyen jelen a cég. Ez fokozottan érvényes akkor, ha a vállalkozás olyan szolgáltatásokat ajánl fel, amihez ki kell szállni. Ekkor a gépjárművek tankolásához mobil benzinkút telepítés a legésszerűbb döntés. Ez egy olyan kút, ami mindazzal rendelkezik, amivel egy átlagos benzinkút, annyi különbséggel, hogy az üzemanyagot nem kell az eladási áron felül megfizetni, ami jól jön akkor, ha több autót is el kell lásson vele.

A mobil benzinkút telepítés nem igényel sem földalatti tartály behelyezést, sem pedig azt, hogy olyan hatalmas terület legyen leválasztva a töltőállomás üzemeltetéséhez, mint egyébként. A konténerben elhelyezett tartály tulajdonképpen komplett rendszert ad, hiszen nemcsak tárolni képes az üzemanyagot, hanem rendelkezik szivattyúval, kimérővel és a biztonságért felelős alkatrészekkel is. Tartósságát és hatékonyságát tekintve az a tapasztalat, hogy 25-30 évig is problémamentesen szolgálják ki azt, aki beruház egy ilyenre.

A mobil benzinkút telepítés és a komplett üzemanyagtöltő állomás előírásai nagyban különböznek egymástól. Egy benzinkútnál ugyanis elvárás már a vásárlók részéről is, hogy ne látszódjanak a tartályok, így inkább a földalatti típusra voksolnak. Ahhoz, hogy biztonságosan közlekedhessenek az üzemanyagtöltő állomáson a járművek, megfelelő teret és útvonalat kell biztosítani nekik a fel- és elvonulásra is. Nem szabad akadályozzák egymást a közlekedésben és a kijelölt útvonal is egyértelmű kell legyen.

Továbbá, a gázolaj és az egyéb üzemanyagok vételezésére és átszivattyúzására külön helyet kell biztosítani, távolabb a vásárlóktól és a gépjárműveiktől. Az üzemanyagtöltő állomás előírásai közé tartozik az is, hogy az üzemeltető vállalja, hogy rendszeresen ellenőrizteti a kutakat és a tartályokat annak érdekében, hogy a biztonságos környezetet fenntartsa. Ugyanez vonatkozik az önkiszolgáló benzinkútra is, hiszen annak is van egy tulajdonosa, aki felel érte. Minden benzinkút tulajdonos tudja, hogy nem a profit az elsődleges, hanem az üzemanyagtöltő állomás előírásai az elsők.