Minőségben első a Toyo téligumi

By | 2017. július 6. csütörtök

Toyo téligumi

Amikor eljön a november, és egyre csak hidegebb van, a sofőrök jól teszik, ha nemcsak a nagykabátot veszik elő a szekrényből, hanem a téli abroncsokat is a garázsból. Aki nem rendelkezik ilyennel, vagy épp tavaly dobta ki a régieket, megveheti a Toyo téligumi változatot is, amelyik az ADAC teszten is nagyon jól teljesített, ezért csalódást biztosan nem okoz majd. Ez, mint az összes modell, magas szilika tartalommal rendelkezik, és a nyárinál lágyabb gumikeveréket takar.

Ezáltal a Toyo téligumi hideg +7 Celsius-fok alatti aszfalton sem válik merevvé, rugalmatlanná, aminek köszönhetően egyáltalán nem veszít majd a tapadásból. Azért érdemes a cserét választani, mert a nyáron használt autógumik a hidegben rideggé, merevvé válnak, ezáltal nehezen vagy ami a legrosszabb, egyáltalán nem képesek megtartani a szükséges tapadást.

A Toyo téligumi esetében azonban nem csupán ezt kell megjegyezni. Ha a kocsitulajdonos valamilyen oknál fogva külföldre utazik, jó ha figyel arra, hogy Európa egyes országaiban kötelező az M+S jelöléssel ellátott autógumi használata.