Aviva torna: mik a tapasztalatok?

By | 2019. november 21. csütörtök
Aviva torna

Aviva torna

Napjainkban sokan szenvednek pajzsmirigy alulműködése miatt, ezért szakorvosokat keresnek fel, különböző vegyszeres gyógyszerektől remélve jobbulást. Azonban a pajzsmirigy alulműködés Aviva tornával is kezelhető, hiszen a tapasztalatok alapján elmondható, hogy ez egy olyan mozgásforma, ami közvetlenül és közvetetten van hatással ennek a szervnek a működésére, valamint egyensúlyba hozza annak hormontermelését.

A torna alatt, a speciálisan kifejlesztett beszorító és ellazító gyakorlatok hatására életre kel a pajzsmirigy. Ritmikusan megfeszül és ellazul a torok, a nyak első és hátsó része a mozdulatok közben, de ugyanígy a lapockák közötti és a mellkasi izmok is. Így aktiválódik a pajzsmirigy és annak érdekében, hogy fokozza a hormontermelését, eléri az egyensúlyi állapotot. Utóbbi annyit jelent, hogyha valamelyik hormonból kevés van, annak növeli a termelését, de ha valamelyikből sok van, annak csökkenti.

Így azoknak is ajánlott az Aviva torna, akik pajzsmirigy túltengésben szenvednek, mert ennek hatására a szerv túlfeszített működése megnyugszik és az értékek normális szintre állnak be. Mivel a tornagyakorlatok végzése közben a vérkeringés a többszörösére növekszik, gyorsabban és nagyobb mértékben jutnak el a vér által szállított vitaminok, tápanyagok és pajzsmirigy hormonok a szervekhez. Ezáltal helyreállítják, aktiválják, regenerálják és segítik a működésükben a szerveket, hiszen megtörténhet, hogy eddig éppen azért nem működtek kiegyensúlyozottan, mert hiányt szenvedtek ezekből az anyagokból.

Azt kevesen tudják, hogy a hetedik nyakcsigolya közvetlen összeköttetésben van a pajzsmiriggyel, viszont a mindennapi életünk során ezt a területet csak nagyon ritkán mozgatjuk meg. Nos, kifejezetten úgy lettek összeállítva az Aviva torna alapgyakorlatai, hogy ennek a területnek a stimulálásával hatást gyakoroljanak a pajzsmirigyre. Ily módon beindul az addig lelassult hormontermelés. A tornára Ön is jelentkezhet a valtozasmuhely.hu weboldalon, ahol elolvashatja azok tapasztalatait is, akik már elvégezték ezt a tanfolyamot.