Amire az ipari kompresszor megvételekor figyelni kell

By | 2021. május 13. csütörtök

Egy kompresszorra nagyon sok esetben szükség van. Amikor az óriási teljesítmény is lényeges, egy sima berendezés nem segíthet. Ekkor csakis az ipari kompresszor jöhet szóba. De pontosan mire is képes ez? A berendezés atmoszférikus levegőt sűrít, mechanikus energia hozzáadásával, a lehető legmagasabb nyomáspotenciálra.

A levegő molekulái egyre inkább összesűrítődnek a tér csökkenése miatt. Kevesen tudják, de tény, hogy az ipari kompresszor által előállított sűrített levegő egy remek energiaforrás lehet abban az esetben, ha a szerkezet megvételekor bizonyos szempontokat szem előtt tart a vásárló.

A választáskor a ténylegesen szállított levegőmennyiség a mérvadó, ami a sűrítés után rendelkezésére áll. A kapott mennyiségnek valamivel nagyobbnak kell lennie, mint az egyes masinák, gépek és munkahengerek megadott fogyasztásainak összege. Ezért is van az, hogy egy olcsóbb, kevésbé minőségi berendezésnél igen gyorsan elfogy a levegő.

Mire kell még figyelni? Amikor az ipari kompresszor beszerzésére kerül sor, ezen belül is a dugattyús modellre, tudni kell, hogy a szívott teljesítmény van feltüntetve, hiszen ez egy pontos érték. Azonban a nyomáson mért légszállítási értékeket számos tényező befolyásolja.

Intelligens, gyors és megbízható a fűnyírórobot

A fű nyírásá talán a legfárasztóbb és a legtöbb időt igénylő feladat a kert gondozását illetően. Nem csoda hát, hogy sokan a modernebb gépeket is lecserélik egy okos fűnyírórobot eszközre. Milyen pozitívumokat nyújt ez? Egyesek szerint első helyen van a komfort és a több szabadidő.

Egy közepes kert esetében is havonta 8–12 óra munkát jelenthet az év nagyobb részében a fűnyírás. Természetesen a fűnyírórobot segítségével ezt nullára lehet csökkenteni, aminek köszönhetően a tulajdonosnak még több ideje marad a pihenésre vagy bármilyen más tevékenységre.

A kellék intelligens jellegét igazolja, hogy időzítve indul el, de akár egy okostelefonról is bekapcsolható úgy, hogy a tulaj a kanapén ül vagy épp a munkahelyén van. A fűnyírórobot mellett szól még, hogy elfelejthető a zöld hulladék. Ugye a megszokott fűnyíróknál a munka azért vesz sok időt igénybe, mert a levágott fűnyesedéket össze is kell gyűjteni.