A vasaló folt eltüntetése nem lehetetlen feladat

By | 2022. augusztus 7. vasárnap

Még a mindennapi házimunkák során is lehet hibázni és ez alól a vasalás sem kivétel. A kellemetlen jelek igazi pánikot okozhatnak, de ez nem ok arra, hogy kétségbe essünk. A vasaló folt eltüntetése a ruhákról, akár a fehér anyagból készültekről is lehetséges. Ahhoz, hogy teljesen megszabaduljunk tőle, a megfelelő tisztítási módszert kell választani, figyelembe véve a termék színét és típusát. A választást a terület sérülésének mértéke is befolyásolja, a friss vasaló folt eltüntetése néhány perc alatt megoldható.

A vasalási nyomok a különböző szöveteken nem egyformán néznek ki, ezért az eltávolításuk módja is eltérő. A fehér ruhadarabokon az égés a sérülés mértékétől függően, különböző árnyalatú rozsdás-barnának tűnik. A fekete termékek fényes csíkokkal kezdenek csillogni, amitől nehéz megszabadulni a speciális módszerek ismerete nélkül.

Az ilyen csíkok elrontják a megjelenést és világos fényben nagyon jól láthatóak. A probléma megoldására két tuti megoldás is van, a citromos ecet és a mosószappan, de jobb, ha külön-külön használjuk. A vasaló folt eltüntetése során nedvesítsünk meg egy gézt meleg mosószappanos oldatban és vasaljuk át rajta a sérült szövetet. Ha megszáradt, a csíkoknak el kell tűnniük.

Használhatunk asztali ecetet is, amibe vattát dugunk és áttöröljük vele a foltot. A kezelt területet ezután finom ruhával ki kell vasalni. A termék használatának egyetlen hátránya az ecet által hagyott enyhe szag. Ezért egy fontos találkozó előtt jobb, ha az első módszert alkalmazzuk. A vasaló folt eltüntetése a ruhákból olyan probléma, amit sokan megoldhatatlannak tartanak. A tapasztalt háziasszonyok azonban tudják, hogy még az egyszerű termékek is tökéletesen kezelhetik a szöveten lévő égési sérüléseket.