Legyen jól táplálva az ara papagáj

By | 2022. augusztus 13. szombat
ara papagáj

Ara papagáj eledel

Az egzotikus vidékekről származó állatok tartása mindig is nagy népszerűségnek örvendett. Nem véletlen, hogy az ara papagáj annyira közkedvelt házi kedvenc. Bár egy elég termetes madárról van szó, de a sajátos jelleméből adódóan igazán könnyen hozzánő az ember szívéhez. Ragaszkodó, játékos, kíváncsi természet. Bármennyire úgy érezzük, hogy sokat tudunk vele foglalkozni, azért jobb, ha az ara papagáj sosincs egyedül, hiszen akkor könnyedén unatkozhat.

Megéri tehát az egészségének megőrzése érdekében párban tartani. Eredeti élőhelyén is gyakran keresik az ara papagáj kolóniák az emberek társaságát, hiszen tudják, hogy szeretik őket etetni. A tápláló élelem meghatározó jelentőséggel bír, akárcsak a friss víz.

A mézzel és piskótával kevert rágórúd, ami tartalmaz egy fa magot, minden tekintetben kiszolgálja a remek táplálékforrást. Azon túl, hogy kellemes finomság, még a csőr koptatását is nagyban elősegíti. Jutalomfalatnak szintén alkalmazható, amit különösen fog kedvelni a tollas. Az ara papagáj megfelelő ellátás mellett igazán kezes kedvenccé válik, akivel öröm lesz együtt élni.