A skót wiskey pár jellegzetessége

By | 2020. március 1. vasárnap
skót whiskey

Skót whiskey

Már évezredek óta kialakult az a szokás, hogy a különféle alkoholok mintegy státuszszimbólumként tesznek szolgálatot. Így az elit osztály gyakorta fogyasztotta a skót whiskey minden példányát. Jogosan merülhet fel a kérdés, hogy miért éppen a whiskey tudta kivívni magának ezt az előkelő helyet a társadalom legmagasabb rangjainak italpolcain.

Mivel számos fajtájú whiskey-t lehet megkülönböztetni egymástól, talán a köztük fellépő különbségeken tudjuk a legmegfelelőbben szemléltetni a jellemzőket. Az írek, valamint a skótok italai – óriási népszerűségnek örvendve – alapvetően régóta rivalizálnak egymással. A skót whiskey természetesen Skóciában készült, több mint 3 évig tölgyfa hordóban érlelt alkohol.

Ezzel szemben az ír whiskey gyakorlatilag egy kevert termék, amit két fajtából hoznak létre. Ebből is látszik, hogy a skót whiskey az elkészítésének kifinomultsága folytán megérdemelten vívta ki az előkelő helyet magának. Az igazán magas minőségűek közé az Ardbeg, a Balvenie, valamint a Ballantines márka darabjait sorolhatjuk.