A pollenszűrőt időnként cserélni kell

By | 2016. május 8. vasárnap
A pollenszűrő szerepe

A pollenszűrő szerepe

A pollenszezonban sokak életét megkeserítik a különböző virágporok. Ez igen veszélyes lehet, hiszen vezetés közben is ki vagyunk téve ezeknek az allergén tényezőknek. Szerencsére a járművekben pollenszűrő is található, ami megakadályozza a virágpor bejutását az utastérbe.

Ha vezetés közben allergiás rohamok törnek a sofőrre, akkor az autó minden utasa bajba kerül. Még az enyhébb tünetek is veszélyesek lehetnek, mint a viszketés vagy a könnyezés, ugyanis elvonja a sofőr figyelmét.

Ezért van szükség a pollenszűrő rendszeres cseréjére, hogy az mindig maximális hatékonysággal működjön. Valójában nemcsak a virágpor kiszűrésében van szerepe, hanem minden más szennyeződést távol tart a személygépkocsi légterétől, így megakadályozza a por valamint a kipufogógázok bejutását.

Idővel azonban az apró pórusok eltömődnek és már a levegő bejutását is akadályozzák. Ilyenkor a pollenszűrő cseréje marad az egyetlen megoldás. A biztonságos vezetés érdekében ez a legkevesebb, amit időről-időre meg kell tennünk.