A jól választott szórófej, a pázsit éltető ereje!

By | 2016. május 14. szombat
Szórófejes önözés

Szórófejes önözés

A szép pázsit titka az öntözés. A nyár folyamán a pázsit nagyon szenved, mert a gyökerei nem hatolnak mélyen a földbe és csak a felső 10-15 centiméterben található nedvességet tudja felhasználni. Ez a forró nyár idején megközelíti a nulla értéket, ezért szemmel lehet látni, hogyan kezd pusztulni.

A pázsit öntözésére több szórófej is használható. Mivel általában nagyobb területet kell befedni, ezért fontos a jó választás. Mindenekelőtt a pázsit öntözésére szükséges készíteni egy vízigény tervet.

A tervben a pázsitot alkotó növények függvényében lehet meghatározni azt a vízmennyiséget, amire szüksége van a területnek. Ha a mennyiséget lehet tudni, akkor a kiszórási módszert kell eldönteni. A terv lényege, hogy a lehető legkevesebb befektetéssel, a kívánt hatást érje el az öntözőrendszer. Egy jól választott, minőségi szórófej a megfelelő nyomás feltételek mellett, akár 15 méterre is szórhatja a vizet úgy, hogy az egész területre egyenletesen érkezzen a nedvesség. Érdeklődjön, kérjen szaktanácsadást és vásároljon a legjobbaktól!