Vodka tisztán és ízesítve

By | 2016. március 17. csütörtök
Ízesített vodka

Ízesített vodka

A szeszesitalok nagy részét tisztán fogyasztják, ahogy azt a gyártók megalkották. Azonban vannak ez alól kivételek is. Többek között ilyen kivételes ital a vodka is. Bár sokan előszeretettel fogyasztják tisztán, mindenféle ízesítés nélkül, de az ízesített változatai is egyre népszerűbbek lesznek.

Számtalan gyümölcsös ízű vodka van ma már az italboltok polcain. Ezek az ízesített italok elveszítették az eredeti ital jellegzetességeit, azonban így is nagy élvezetet nyújt a fogyasztók számára.

Bár vannak vidékek, ahol már szinte bűnnek számit az ilyen italok vegyítése vagy ízesítése. Szülőhazájában, Oroszországban főképp tisztán, ízesítő nélkül isszák, a már-már kultikussá vált alkoholos italt.

Finnországban azonban számos ízesített vodka készül, ami Európa más tájain is nagy népszerűségnek örvend. Ez az ital számtalan neves koktélnak is a fő alapanyaga. A koktélokban nem tudja úgy kifejteni jellegzetességeit, ettől függetlenül észrevehető, ha más hasonló itallal pótolják. Az egyik legismertebb ilyen koktél, ami vodka hozzáadásával készül, a Bloody Mary.