Tv távirányító érdekes története

By | 2016. szeptember 9. péntek
Tv távirányító

Tv távirányító

A kényelem egyre jobban megjelenik az emberek életében, akik mindent szeretnének egyszerűen és könnyedén intézni. Sokan nem kedvelik azokat az internetes oldalakat, ahol rengeteg időt kell eltölteniük a regisztrációs adatlap kitöltésével. A taviranyi.to tv távirányító webshop oldalán nem kell több oldalon keresztül a személyes adatait megadnia, mivel elég csupán néhány fontosabb adattal ellátnia a szakembereket.

A távirányító az emberek mindennapi életét megkönnyítő eszköz, amely a különböző elektronikai berendezések távolról történő vezérlését segíti. A távkapcsoló meghatározó termék, amelynek előzménye és története is van. Természetesen, ma már hihetetlennek tűnhet, de volt olyan időszak, amikor az embereknek oda kellett menniük a televízióhoz, és csatornát kellett váltaniuk.

A fiatal generáció tagjai erre bizonyára már nem emlékeznek, mivel mindez nagyon régen történt. A tv távirányító első változata 1950 előtt jelent meg, amely a Zenith Radio Corporation találmánya volt, és a „Lazy Bone” nevet viselte. Az eszköznek köszönhetően a tévénézők kedvük szerint váltogathattak a különféle csatornák között anélkül, hogy fel kellett volna állniuk.

Ha ráuntak egy műsorra, akkor a távkapcsoló által egy másik műsorra kapcsoltak át. A „lusta csont” nevű tv távirányító egy idő után már nem volt túlságosan praktikus, mert a vásárlók panaszkodni kezdtek a hosszú vezetékre, amelyben állandóan felbuktak. A „Lazy Bone” ezért hamar leszerepelt, így a szakemberek újabb fajta termékek gyártásán keztek el tanakodni. A tv távirányító változatok sorában a következő szerep ismét a Zenith cégé lett, amely piacra dobta a Flash matic nevet viselő távkapcsolót.

Ez volt az első vezeték nélküli távirányító, amely még mindig nem hasonlított a manapság alkalmazott eszközökre. A mai modern tv távirányító már képes a DVD-lejátszót, a Hifit és sok minden mást is irányítani a televízión kívül. Ezeket a távkapcsolókat nevezik a szakértők univerzális kiviteleknek. Nem nehéz belátniuk a mai embereknek, hogy sokkal kényelmesebb a televíziók használata, mióta vezeték nélküli, egyszerűen alkalmazható távkapcsolókat gyártanak a vállalkozások.

Egy igazán modern 21-ik századi tv távirányító olyan „csatornákkal” is rendelkezhet, amellyel mindent képes irányítani. Gyakran látni a filmekben a tablethez hasonló kapcsolókat, amelyekkel szabályozni lehet a világítást, a víz hőmérsékletét, zenét lehet vele bekapcsolni, a redőnyt le lehet vele húzni, és még több hasznos és praktikus funkció közül válogathatnak a vásárlók.