Sikeres integrált vállalatirányítási rendszer?

By | 2014. július 20. vasárnap
Integrált vállalatirányítási rendszer

Integrált vállalatirányítási rendszer

A vállalatirányítási rendszerek integráltsága manapság már alapkövetelmény, legalábbis az kellene, hogy legyen, ugyanakkor a valóság sajnos sokszor az ellenkezőjét mutatja. Nem mindegy ugyanis, hogy egy integrált vállalatirányítási rendszer moduljai hogyan csatlakoznak egymáshoz, ha egyáltalán létrejön közöttük bármilyen kapcsolat.

Manapság egy cég életében egyre több információt kell kezelni, s ez hatékonyan csakis abban az esetben valósulhat meg, ha az egyes osztályok (modulok) képesek kommunikálni egymással.

Szükséges tehát az egységes látásmód, s az információk egységes kezelése, ugyanis az integrált vállalatirányítási rendszer ezáltal képes a lehető legkisebb szintre visszaszorítani az ember okozta tévedéseket, hibákat. Az integráltság kapcsán nagyon fontos az automatizálás, ugyanis a legideálisabb esetben csak egyszeri adatbevitel történik, majd az integrált vállalatirányítási rendszer egységei ezeket az adatokat továbbítják egymásnak, s összedolgoznak a közös pontokon. Ez tehát jócskán visszaszorítja az emberi hibalehetőségeket, továbbá gyorsabbá, egyszerűbbé és olcsóbbá teszi az információk kezelését!