Akik szeretnek nagyokat enni, jókat főzni és csak élvezni az elkészített finomságokat, jól teszik, ha megismerkednek a hazai gasztronómiai élet feltörekvő csillagával. A megismerkedés legkönnyebb útja a Fördős Zé könyv, ami igazi siker Magyarországon, azok körében is, akik csak hobbiszinten főznek vagy épp azért, hogy legyen mit az asztalra tenni. Illetve azokat is ámulatba ejtette, akik komolyan veszik ezt a tevékenységet és kritikus szemmel is értékelni tudják a finomságokat. A Fördős Zé könyv írója 1977-ben született, vendéglátós családba, így senkit sem lep meg, hogy BGF Vendéglátó és Szálloda szakán végzett, természetesen gasztronómiai menedzserként.
Fördős Zét mindig is elvarázsolta a konyha, és bár kezdetekben csak szakácssegéd és pincér volt, nem kellett sok idő, míg komolyabban vette az egészet és 2012-ben gasztroblogot indított Szárnyas Ízvadász névvel, ami valóban egy formabontó főző-videó kollekció lett. A siker nem maradt el, amit igazol, hogy a Konyhafőnök zsűritagja is volt, illetve szerepelt Celeb vagyok, ments ki innen második évadjában. Érdekesnek ígérkezik hát a Fördős Zé könyv.