Milyen a jó kemence ajtó?

By | 2020. április 7. kedd

Kemence ajtó

A kerti sütögetés élményéhez semmi nem fogható. Valahogy még a fogások is ízletesebbre sikerednek, amikor az udvaron sürögve-forogva készítjük el. Nem is beszélve az isteni füstölt ételekről, aminek már csak a gondolatára is összefut az ember szájában a nyál. Persze ez a tevékenység, legyen bármilyen élvezetes is, egyáltalán nem veszélytelen.

Éppen ezért fontos gondoskodni a megfelelő minőségű kemence ajtó meglétéről, különösen akkor, ha háziállat vagy kisgyermek is található a háztartásban. Az alábbiakból kiderül, hogy mik azok a kritériumok, amiknek egy kemence ajtónak eleget kell tennie. Első sorban természetesen megfelelően kell zárjon.

Ha még a lágy tavaszi fuvallat is képes kinyitni, akkor nem mondható megfelelőnek. Ezentúl a kellő vastagsággal kell rendelkeznie, hogy minél biztonságosabb legye,n és ha véletlenül hozzá is érünk egy pillanatra, akkor se süssön meg. Végül, de nem utolsó sorban pedig, a kemence ajtó kinézetének és árának is rendben kell lennie.

Szerencsére ezen feltételeknek mind eleget tesz a mobilkemence szállítással is foglalkozó Czapár Kemence terméke, így érdemes ehhez a céghez fordulni. Ha még csak álmodozik a kinti sütés-főzésről, akkor is bátran számíthat a vállalkozásra, ugyanis a fő profiljuk a füstölők, bográcsozók, kemencék és nyári konyhák tervezése és építése.

Az utóbbi években ismét egyre népszerűbb lett Magyarországon, hogy a régi hagyományokhoz visszatérve ,egy kerti konyhát létesítsenek az udvarban. Ennek egy olcsóbb és helytakarékosabb alternatívája a mobilkemence szállítással. Noha a könnyebb súly egyáltalán nem jelenti azt, hogy ide-oda mozgatható lenne, hiszen még így is 650 kilogrammot nyom.

Ezért is fontos kitétel az, hogy a fentebb említett cégnél a fuvart is meg lehet oldani, ugyanis nem mindenki tud egy ekkora súllyal rendelkező holmit A-ból B-be eljuttatni. A mobilkemence szállítással előnyös mindazoknak, akik kicsit többet akarnak a bográcsozásnál vagy szalonnasütésnél, de nem feltétlen szeretnének vagy van lehetőségük egy komplett konyhát létesíteni az udvaron.