Jó összefoglaló egy robotporszívó teszt

By | 2015. december 5. szombat
Robotporszívó teszt

Robotporszívó teszt

Ha valaki nagymértékben modernizálná a háztartási munkákat, akkor az minden bizonnyal egy robotporszívó beszerzését is napirendre venné. Amíg nincs saját tapasztalata ezek működéséről, addig a robotporszívó teszt vagy mások véleménye segítheti a legjobb készülék kiválasztásában.

Számos leírás található a különböző modellek használata során tapasztalt eltérésekből, amit egy robotporszívó teszt következtetéséből lehet leszűrni, hogy milyen funkciókat kell tudjon a berendezés és ki melyik problémát oldotta meg sikeresen.

A szisztematikusan takarító robotporszívók, a bekapcsolás után feltérképezik a lakást, bejárva a takarítandó felületet. 2-3 cm küszöbön van amelyik berendezés elakad, vagy csak több próbálkozás után sikerül átmennie, de a szőnyeg rojtjai is okozhatnak nehézséget, főleg ha felcsavarja a forgó kefe.

A házi kedvencek is érdeklődve figyelik a robotporszívó teszt kimenetét, különböző módon reagálva az újdonságra. Van olyan kutya, amelyik védelmezi a területét és folyamatosan akadály-kikerülésre kényszeríti a porszívót. De a legjobb talán az a lusta macska, amelyiket nem zavarja a zaj, megtanulja, hogy milyen jó meleg a készülék teteje és hordoztatja magát körbe a lakásban.

Ez az idill megbomlik olyan esetekben, ha vannak olyan bútorok ami alá a robot még befér, de a macska feltét már lemarad ilyenkor és a cicus sértődötten áll tovább. A robotporszívó teszt egyik lépése a földön hagyott újság.

A gyenge vákuummal dolgozó robotok át tudnak menni rajta, húzzák esetleg pár másodpercig maguk után, de az erősebb modellek már beszívják a fél újságpapírt és tovább, ha nem szakad el valamitől, akkor törlik vele a földet. Praktikus megoldás, ha a pordoboz fedelébe kap helyet a tisztító kefe is, hiszen kéznél van amikor ki kell üríteni a tartályt.

A fényes és sötét felületek jól mutatnak, de a por, a kosz jobban meglátszik rajta a robotporszívó teszt következtetése szerint is, márpedig a készülék azon dolgozik mindennap, hogy összeszedje a koszt a lakásból, de a tartály ürítésekor is lehullhat a por.