Igénybe vehető a mofetta Magyarországon is

By | 2021. március 16. kedd

Az érszűkület borzalmas következményekkel járhat, hogyha nem kerül minél előbb kezelésre, amint a tünetei jelentkeznek a betegnél. Számtalan módja van ennek, az egyik ezek közül a szén-dioxid gyógygázfürdő. A mofetta Magyarországon is évszázadok óta ismert eljárás, de régebben csak Mátraderecskén lehetett hozzájutni. Tulajdonképpen a mofetta jelentése vulkanikus tevékenység nyomán létrejött szén-dioxid gáz tartalmú felgőzölgések, amelyek vízzel is keveredhetnek.

Az erdélyi Hargitában számos ilyen forrás található, amelyeknek vizét borvízként emlegetik a helyiek. A mofetta Magyarországon is népszerű kezelésnek bizonyul, ráadásul már nem is szükséges elutazniuk ide a betegeknek, hanem a saját otthonukban vehetik igénybe. A fumara.hu webáruházból ugyanis megvásárolható a Fumara Pezsgőkristályok elnevezésű termék, amivel eredményesen kezelhetik magukat. Tehát a mofetta Magyarországon igénybe vehető, méghozzá a lehető legkényelmesebb módon. Érdemes alkalmazni ezt a szárazfürdőt a kór súlyosbodásának megelőzése érdekében.

Gyakori az érszűkület kezelése lábon

Olyan komoly egészségügyi probléma ez, ami Magyarországon 65 éves kor fölött minden ötödik embernél jelentkezik, legtöbbször a lábakban. Nagyon fontos az érszűkület kezelése lábon, hiszen a baj később az egész szervezetet érintheti és rendkívül komoly következményei lehetnek. Voltaképpen az érszűkület az ér keresztmetszetének a szűkülete, aminek következtében a vér áramlása laminárisról turbulenssé válik. Kialakulásának okai szerteágazóak, nem csupán az esetleg helytelen életvitelből adódhat, hanem egyéb betegségekből is.

A betegség szimptómái jellegzetesek, csak sajnos, mire észrevehetővé válnak, az állapot már előrehaladott. Ekkor elengedhetetlen az érszűkület kezelése lábon, ami úgy gyógyszerekkel, mint természetes úton kivitelezhető. Persze mindenképpen jobb megelőzni a betegséget, ami egészséges táplálkozással, életmóddal, sok mozgással lehetséges. A szén-dioxid gyógygázfürdő segítségével sikerrel elvégezhető az érszűkület kezelése lábon, ezért jó alaposan megfontolni ezt a módszert.