E-vitamin a szervezet jó működéséért

By | 2023. október 16. hétfő

Ősszel ajánlott kúraszerűen immunerősítést végeznünk, hiszen a szélsőséges időjárás következtében könnyen megfázhatunk, megfertőződhetünk, így érdemes támogatni a szervezetünk védekezőképességét. Többek között, az E-vitamin is kitűnően támogatja az immunrendszert, hiszen számos jótékony hatása ismert.

Ez a zsírban oldódó vitamin véd a szabadgyökök- sejtjeink anyagcsere-folyamatainak melléktermékei- károsító hatásaitól, legfőképp a sejthártyát védi. Hozzájárul az öregedési folyamatok gátlásához, védi a szívünket.

Azzal, hogy védi a koszorúereket a károsodásoktól, kevésbé alakul ki érelmeszesedés, de segít a trombózis és szívroham elkerülésében is. Hogyan vihetünk be E-vitamint a szervezetünkbe? Számos növényi és állati eredetű táplálékban megtalálható. Növényi olajokban, például olívaolaj, tökmagolaj, különböző növényi csirákban, mogyoróban, mandulában is van.

Állati eredetű élelmiszerek közül az E-vitamin bevihető hús, máj vagy tojás elfogyasztásával. Étrend-kiegészítőként megtaláljuk a polcokon kapszula formájában. Felszívódását segíti a C-vitamin és a szelén egyidejű fogyasztása.