Biztonságos olajcsere a gépjármű karbantartásához

By | 2015. február 28. szombat
Olajcsere szettek

Olajcsere szettek

A különféle gépjárműk karbantartása fontos, hiszen az intenzív használattól az autók alkatrészei és szűrői elévülhetnek, elhasználódhatnak. Amennyiben spórolni szeretne és egy kisebb összeget meg kíván takarítani, akkor otthon is elvégezheti a szervizelést. Az olajcsere szettek egyszerűen beszerezhetőek akár az oilpower.hu oldalról is, bár arra érdemes odafigyelni, hogy melyik szett mellett teszi le voksát. Az olajcseréhez szükség van egy olyan garázsra, amelyiknek aknája is van.

Az autóval rá kell állni az aknára, hogy a motorolajt biztonságosan le tudják engedni a szakemberek. Ezt általában valamilyen nagyobb edénybe szokták leereszteni. Az olajcsere szettek többféle autómárkához igényelhetőek az oilpower.hu weboldalon. A szettekben szerepel egy motorolaj, egy olajszűrő, egy levegőszűrő és egy pollenszűrő. Ezeket együtt a legjobb lecserélni, nem pedig külön-külön. Ha már szűrőket cserél, akkor jobb egyszerre elintézni mindent.

Az olaj esetén minden gyártó a saját márkáját tartja a legjobbnak, ami nem igazán meglepő. A jó minőségű olaj alapvető feltétele az olajcserének. Az olajcsere szettek képesek meghosszabbítani a motor és a gépjármű élettartamát. A LUK márkával fémjelzett kuplung készlet tartalmaz egy kinyomó csapágyat, egy kuplungtárcsát és egy szerkezetet. A kuplung egy igen lényeges és pótolhatatlan eszköz, ami a motor és a sebességváltó között helyezkedik el. A legfontosabb feladata, hogy a motor által előállított energiát megfelelő mértékben továbbítsa a sebességváltó felé. A kuplungnak három fő része van.

A LUK kuplung szett pedig mind a három részt tartalmazza. A kuplungot leginkább azzal lehet tönkretenni, ha sebességváltás közben az ember nem nyomja be teljesen. A LUK kuplung szett egy igazán jó márkának számít, aminek minden darabja csúcsminőségű. Egyszóval tartsa észben, hogy amikor olajt szeretne cseréltetni vagy saját maga kívánja cserélni, akkor a szűrőket is érdemes kicserélni és a kuplung szettek rendszeres karbantartásáról sem szabad megfelejtkezni!