Az üzemanyagtartály tisztítás szabályban előírt feladat

By | 2016. március 1. kedd
Alapos munka a tartálytisztítás

Alapos munka a tartálytisztítás

Egyre többen gondolkodnak abban, hogy olyan befektetésbe tegyék bele a pénzüket, amely jó haszonnal kecsegtethet. A benzinkútépítés első gondolatra egy pontosan ilyen dolog lehet. Természetesen érdemes alaposabban is átrágni a számokat, mert a kútoszlop vásárlásától kezdve a tartálytisztítás problematikáján keresztül mindent számításba érdemes venni. Amikor elkészül minden, és már hosszú sorok várnak a bejáratnál, akkor még nem is sejtjük, hogy milyen időközbeni problémákkal kell majd szembenéznünk. A folyamatosan fogyó üzemanyag és annak rendszeres pótlása előbb-utóbb a tartálytisztítás felé viszi el a dolgokat.

Gondolhatnánk, hogy miért van erre szükség, ugyanis teljesen tiszta az a termék, amit betöltünk, de ez nem minden esetben van így. Számolnunk szükséges azzal a ténnyel, hogy vannak olyan apró, eleinte még lebegő anyagok a rendszerben, amelyek az idő folyamán kiülepednek, és ezeket csak a tartálytisztítás alkalmával lehetséges eltávolítani. Minél tovább húzzuk el ezt a feladatot, annál több dolgunk lesz a későbbiekben, ugyanis ez az olajsárnak nevezett anyag folyamatosan gyűlik, és amikor friss benzint töltünk, akkor egyszerűen felkeveredik, és könnyen bekerülhet a rendszerbe.

Azért is kihagyhatatlan feladat az üzemanyagtartály tisztítás, mert amennyiben a felkeveredett piszok bekerül a gépjárművek tankjába, akkor az motorproblémákat is okozhat, ami visszajuthat hozzánk olyan szinten, hogy többet nem fognak vásárolni hajtóanyagot. Magát a folyamatot szabályok írják elő, és nem csak a rendszerességét, hanem a módját is. Ilyen például az, hogy az üzemanyagtartály tisztítás az első lépés kell legyen, mielőtt bármi mást akarnánk, például javítást, abban elvégezni.

A feladatot olyan szakképzett, tizennyolc évet betöltő személy végezheti el, aki rendelkezik írásos engedéllyel. Az üzemanyagtartály tisztítás nem egyszerű folyamat, de minden esetben nagyon szükséges, ezért nem szabad elhanyagolni, és a saját érdekünkben jó, ha rendszeresen elvégezzük, hogy minden rendben legyen. Ne hagyjuk, hogy nagyon elkoszolódjon a rendszer.