Az információs táblák kiemelkedő pozitívumai

By | 2017. július 14. péntek

Információs táblák

A turistákat, az idegen országban lévő, az adott nyelvet nem beszélő embereket mindig útba kell igazítani egy olyan eszközzel, amelyik egyszerre könnyen észrevehető és nagyon informatív. Hotelekben, parkokban, helységközpontokban és egyéb ilyen helyeken az információs táblák roppant lényeges eszközöknek bizonyulnak.

Ha ezek hiányoznak a fontosabb helyekről, akkor az idegenek nem tudják, merre menjenek, vagy épp hol vannak, ami nagyon zavaró lehet, és pont emiatt nem fognak kellemesen visszagondolni az adott helyre. Az információs táblák tökéletesek, ha útbaigazításról, tájékoztatásról vagy helymeghatározásról van szó. Ezeket azért is lehet kötelező kihelyezni, mert roppant hatékonyan és nem utolsósorban elegáns módon igazítják útba például a hotel ügyfeleit. Sőt, ezeken a tűzvédelmi tájékoztató jelek is elhelyezhetőek. A kézzel nyitható profiloknak és a villámgyorsan cserélhető grafikának köszönhetően, teljesen a tulajdonosra van bízva, hogy milyen funkciót nyújt ez. A mai modernebb információs táblák nyugodtan használhatóak még ajtónévtáblának, ami ajánlott nagyobb irodaházakban a tájékozódáshoz.

A megszokott változatok mellett vannak még a függesztett fajták is, amelyeknek a fő előnye, hogy messziről észrevehetőek, igen jól informálnak és irányítanak. Ezek megvehetőek egy- vagy kétoldalas változatban is. Kiválónak, sőt, szinte már elengedhetetlennek bizonyulnak terekbe, recepciók vagy munkaasztalok fölé függesztve. Ezek igen egyszerűen egyértelműsítik a várakozók, látogatók számára, hogy hova kell menniük. Az információs táblák tehát vitathatatlanul nagyon lényeges eszközök, amelyeknek a hiánya sok gondot okozhat, helyzettől függetlenül.