Az egzotikus növények csodás szépsége

By | 2020. március 21. szombat

A soron következő témánk feltehetően mindenkinek érdekes lesz, akit egy kicsit is érdekelnek a növények. Az egzotikus növények fogalmával fogunk foglalkozni, amelyek a nevükből eredően különlegességnek tekinthetőek. Ez az úgynevezett egzotikum arra utal, hogy egészen más jellegű tájról, természeti körülményekből érkezett az adott növény egy kultúrába.

Azért, hogy egy kicsit részletesebben közelítsük meg a dolgot, azt is mondhatnánk, hogy a hőmérséklettől kezdve a csapadékon és úgy általánosságban mindennemű klímán keresztül eltér az egész környezet. Ez, azt gondolná az ember, hogy hatalmas, már-már elviselhetetlen kihívások elé állítja a növényt, de igazából némi próbálkozás és kísérletezés után nem ritkán kiderül, hogy ezek a virágok teherbíróbbak, mint azt hittük.

Sokszor csak azért sorolnak valamit az egzotikus növények kategóriájába, mert nem is próbálta még senki, hogy esetleg máshogy is menne a dolog. Szóval nem szabad megijedni ettől a kategóriától, és ki kell próbálni, hogy nálunk megélnek-e az ebbe tartozó élőlények.