Amarántból is készül gluténmentes kenyér

By | 2016. január 3. vasárnap
A gluténmentes kenyér különleges

A gluténmentes kenyér különleges

Sokan szeretnek figyelni az egészségükre és olyan ételeket fogyasztani, amik nem terhelik meg a szervezetüket. A gluténmentes kenyér olyan személyek által is fogyasztható, akik nem kifejezetten lisztérzékenyek, hanem csak szeretnek jobban odafigyelni a táplálkozásukra.

Olyan esetekben, amikor valaki kimondottan kenyeres, ahogyan azt a népi szólás tartja, nem árt, ha odafigyel arra, hogy olyan termékekből készült terméket fogyasszon, amik könnyebben emészthetők, és akár sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak. Példaként említhető az amaránt, melynek a magjából készítenek lisztet, és magas nedvességtartalmának köszönhetően jól hasznosítható kifejezetten olyan receptekben, amelyekbe nem kell sok folyadék.

Ezt a növényt szokták még többféle módon nevezni, mint afrikai spenót, disznóparéj vagy kínai spenót. A magjából nyert lisztből a gluténmentes kenyér mellett még nyugodtan készíthetők különböző édességek vagy akár pizza is. Azok számára, akik szeretnek kísérletezni a különböző ételek és sütemények elkészítésével, kifejezetten jó lehetőséget nyújt ez az alapanyag.