A wc papír hosszú utat tett meg idáig

By | 2015. december 20. vasárnap
A WC papír nélkülözhetetlen!

A WC papír nélkülözhetetlen!

Napjaink egyik nagyon fontos dolga mindenki számára a higiénia. Ennek az egyik nagy éllovasa a wc papír. De mi volt, mielőtt feltalálták mai formájában ezt az anyagot? Azt tudjuk, hogy az egész, mint oly sok minden, Kínából indult el. A kínaiak már a hatodik században használták a papírt mint törlő alkalmatosságot.

A világ más részein azonban ez még jóval később terjedt el, addig maradtak az alternatív eszközök, mint amilyenek a falevelek, egyéb növényi anyagok vagy esetekben a vizes mosás. A szegény és gazdag réteg között itt is voltak eltérések, mert amíg a szegény nép kénytelen volt beérni falevelekkel, addig egyes uraknak gyapjúra vagy ruhára futotta mint használati eszközre.

A híres római civilizáció ezt a gondot egy sós vízben tartott botra felszúrt szivaccsal oldotta meg, míg volt, aki szerint a legjobb megoldás az élő lúd frissen kitépett puha tollai voltak. Innentől egészen rögös és hosszú út vezetett odáig, amíg elterjedt a mai napon ismert wc papír. Most már azonban itt tartunk, és mindenfélét kaphatunk, amilyet éppen szeretünk.