A TPMS szenzor korszerűbb, mint a szelep

By | 2016. március 4. péntek
A TPMS szelep fontos

A TPMS szelep fontos

A gépjárművek a mai világban nagy szerepet játszanak az emberek életében, hiszen ezekkel a nagyszerű masinákkal gyorsan el lehet szaladni a bevásárlóközpontba és tulajdonképpen bárhova, ahova szükséges. Természetesen ahhoz, hogy valaki autót vezethessen, szükség van gépjárművezetői engedélyre. A tanfolyam során a tanuló minden kellő ismeretet elsajátíthat elméletben és gyakorlatban egyaránt. A TPMS szelep talán ismerős lehet, hiszen ezt a kis szerkentyűt havonta kell használni.

A gumikban levő nyomást azért szükséges ellenőrizni, mert ha túl magas vagy igen alacsony a mért érték, akkor azt korrigálni kell. A TPMS szelep igencsak hatékony szerkezet, hiszen ez az ABS, vagyis a blokkolásgátló adataiból számítja ki az abroncsokban uralkodó nyomást.

Azt mindenkinek tudnia kell, hogy ha a mért értékek nem optimálisak, akkor a gumik sokkal jobban kopnak, magas nyomás esetén ezek közepe, és ha alacsony, akkor az abroncsok széle. A szakemberek azt tanácsolják, hogy minden autótulajdonos havonta egyszer ellenőrizze a TPMS szelep segítségével a gumikat.

A mérnöki fejlesztéseknek köszönhetően ma már ezeknek a mérőrendszereknek is van újabb fajtája, ez nem más, mint a TPMS szenzor. Ezen előző szerkezeteket minden új autóba be kell építsék a gyártók, mivel ezt európai uniós törvények szabályozzák.

Az elemes érzékelőkben az a jó, hogy ezek egyenként minden gumi értékét mutatják. A TPMS szenzorok mind a négy gumi szelepeire rá vannak szerelve, és ezek rádiófrekvenciás hullámok által kommunikálnak az autóval. Természetesen ez a technológia csakis az új típusú gépjárműveknél működik, mivel a kocsi fel kell legyen szerelve olyan rendszerrel, ami érzékeli a küldött adatokat.

A TPMS szenzor talán egyetlen negatívummal rendelkezik, ez pedig az, hogy ha az elem kifogy, akkor az egész kütyüt ki kell cserélni, ugyanakkor ezekre a gyártók 1-2 év garanciát is adnak. Ha Ön téli vagy nyári gumi cserét szeretne, amelyen TPMS szenzor is van, akkor hívja a 06 70 931 0022-es telefonszámot, és az ügyfélszolgálat programálmi fogja.