A pótkocsi lámpa felhelyezésének és alkalmazásának szabályai

By | 2021. június 15. kedd
pótkocsi lámpa

Pótkocsi lámpa

A fényszórókkal kapcsolatos szabályok nyilvánvalóan nem csupán a gépkocsikra, hanem azok hozzátartozó elemeire is vonatkoznak, akárcsak a pótkocsikra. Érthető módon, az efféle járművön csakis olyan fajta és színű pótkocsi lámpa kaphat helyet, amelyik megfelel az előírásoknak.

A rendelkezés nem vonatkozik az olyan világítóberendezésekre, amelyeknek a fénye a jármű üzemszerű használata során kívülről sem közvetlenül, sem közvetve nem látható. Gondolni kell itt ugye a csomagtér vagy épp a csomagtartó lámpáira, illetve a szerelő lámpára.

A pótkocsi lámpa gyári modelljei

Nyilván azok a modellek, amelyek gyárilag vannak felszerelve, teljes mértékben megfelelnek a legkülönfélébb szabályoknak, így azokkal baj nem lehet.
A pótkocsi lámpa felszerelésekor arról sem szabad megfeledkezni, hogy mindig érdemes azonos feladatot ellátó és azonos irányba mutató páros számú világító és fényjelző berendezések mellett dönteni. Végezetül pedig, a szerkezetek által kibocsátott fény színének és mennyiségének, tehát erejének, azonosnak kell lennie a fő jármű lámpáival. Ezeknek pedig egyszerre kell működniük.