A bicikli világítás életet menthet

By | 2021. április 19. hétfő
bicikli világítás

Bicikli világítás

A kerékpár nagyon praktikus közlekedési eszköz, hiszen néha városon belül még sokkal hamarabb el lehet jutni A pontból B-be, mint autóval. Aki el akarja kerülni a dugókat vagy ezzel szeret munkába járni, az jól teszi, hiszen biciklizni nagyon egészséges. A biztonságos közlekedés csak úgy garantált, ha van egy jól működő bicikli világítás, csengő és sárga mellény.

Talán sokan nem gondolják, de ahogy lemegy a Nap, eléggé veszélyessé válik az úttesten átkelni világítás nélkül, egyáltalán részt venni a forgalomban. Nem véletlenül van kitalálva ez a jelzőfény a személyautókon és más járműveken. Sajnos az autók és az utcai világítás fénye nem elég erős, ahhoz, hogy mindent jól megvilágítson. A bicikli világítás egyértelmű, jól észrevehető jelet mutat a forgalomban résztvevőknek.

Sajnos évente több balesetről is beszámolnak a híradások, amelyeknek az oka főképp az, hogy az autós későn vette észre a bicikli világítás nélküli közlekedőt. Amennyiben elromlott vagy nem funkcionál megfelelően a bicikli világítás, akkor egyszerűen vásárolhat a koliken.hu webáruházból.