A babafürdető három fő típusa

By | 2016. március 7. hétfő
Babafürdető, melyik a jó választás?

Babafürdető, melyik a jó választás?

Az újszülött apróságok különösen érzékenyek a külvilág ingereire, ezért fokozottan kell figyelni arra a szülőknek, hogy mivel is találkoznak. A fürdetés egy olyan új élmény a babának, amit a legtöbben élveznek. A babafürdető tekintetében pedig vannak eltérések egyes vélemények között.

Egyesek szerint, a csecsemők fürdetéséhez a legjobb a kamillafőzet hígított leve. Ennek gyulladáscsökkentő és ápoló hatása van. Mások szerint pedig a gyógyszertárakban kikavart babafürdető a legideálisabb arra, hogy a bőr tisztítva és táplálva legyen egyszerre.

Viszont sokan panaszkodnak arra, hogy ezek a fürdetők nagyon csúszósak, így tartanak attól, hogy egy óvatlan pillanatban kicsúszik a csöppség a kezük közül. Megint mások a nagykereskedésekben beszerezhető fürdetőket használják már az első pillanattól kezdve. Azok, akik nem ebbe a táborba tartoznak, azt állítják, hogy az ilyen babafürdető allergiát okozhat az érzékeny bőrfelületen, így ők óvakodnak a használatától, vagy legalábbis csak néhány hónapos kor betöltése után vezetik be a napi rutinba.